Koçbey Forum Sayfası
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mutfakta Püf Noktaları

Aşağa gitmek

Mutfakta Püf Noktaları Empty Mutfakta Püf Noktaları

Mesaj  Mehmet Çarş. Haz. 04, 2008 2:45 pm

Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pişirin.
Fırın torbasında tavuk pişirirken; malzemeleri doldurduğunuz fırın torbasının üzerine birkaç delik açın. Böylece daha çabuk ve iyi pişer. Ayrıca fırın torbasının içerisine birkaç diş sarımsak koyarsanız daha lezzetli olur.
Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün, yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.
Tavuk pişirirken, iki çorba kaşığı yoğurdu, sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve biraz da zeytinyağını derin bir kabın içerisinde karıştırın. Fırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürün. Çok daha lezzetli olacaktır.
Satın aldığınız havucun yapraklarını atmayın, salatalarınızda kullanın. Çünkü bu yapraklarda kemik erimesini önleyen kalsiyum, bol miktarda bulunur.
Tencerede kalan soslu makarnayı ısıtmak çoğu kişiye zor gelir. Çünkü tencerenin dibi tutar ya da alt tarafı ısınır üzeri soğuk kalır. Makarna kabını kaynar su dolu tencerenin içerisine koyun (benmari usulü) bir süre ocak üzerinde bekletin. Böylece makarnanız kolayca ısınacaktır.
Mehmet
Mehmet

Mesaj Sayısı : 120
Kayıt tarihi : 20/05/08

http://www.kocbey.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz