Koçbey Forum Sayfası
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oracle'da Kullanılan Veri Tipleri

Aşağa gitmek

Oracle'da Kullanılan Veri Tipleri Empty Oracle'da Kullanılan Veri Tipleri

Mesaj  Mehmet Çarş. Haz. 04, 2008 12:53 pm

CHAR(sayı) : Sabit uzunluktaki alfasayısal verİlerin tutulabildiği alanlar için kullanılır. Oracle 7 ve daha önceki sürümler için bu alanın uzunluğu en fazla 255 karakter olabilir. Oracle 8 ve sonrasında 2000 karakter uzunluğundadır. Eğer, sayı ile ifade edilen numaradan daha kısa uzunlukta veriler girilirse Oracle kaydın sonuna boşluk ekleyerek sabit uzunluğa kadar getirir. Örnek char(20).
VARCHAR2(sayı) : Değişken uzunluklu alfasayısal verİlerin tutulduğu alanlar için kullanılır. Oracle 7 ve önceki sürümlerinde 2000 karakter, Oracle 8 ve sonraki sürümlerinde 4000 karakter uzunluğunda bilgi girilebilir. Örnek varchar2(30).
NUMBER(n, p) : Tamsayı ve Gerçel sayılar için kullanılan sayısal veri tipidir. Tam kısım en fazla 38 basamak olabilir. Ondalık kısmın basamak sayısı da -84 ile 127 arasında değişmektedir. Number veri tipinden türetilmiş int[eger], dec[imal], smallint ve real veri tipleri de kullanılabilmektedir.
DATE : Tarih tutan alanlar için kullanılır. Bu tip alanlarda, tarih bilgİleri ve saat bilgİleri tutulabilir. Tarih formatları Oracle yüklerken seçtiğiniz dile göre değişir. Amerikan standartı için ‘DD-MON-YY’ dir. Yani bir tarih ‘03-MAY-08’ şeklinde görünür. NLS_DATE_FORMAT parametresi ile tarih formatı değiştirilebilir. Tarihsel alanlar üzerinde aritmetiksel işlemler yapılabilir. Sistem tarihi SYSDATE fonksiyonu kullanılarak öğrenilebilir. Sayısal veya karakter olarak tanımlı bir alandaki veriler TO_DATE fonksiyonu ile tarih tipine çevrilebilir.
LONG : 2 GB ‘a kadar bilgi tutabilen karakter alanlar için kullanılır. Bir tabloda bu tipten ancak bir adet alan tanımlanabilir. Long veri tipine sahip alanlar için index oluşturulamaz.
Not : Oracle’da boolean veri tipi yoktur. Bunun için char(1) ya da number(1) şeklinde tanımlama yapılıp kullanılabilir.
Not : Bir tablonun alanları kendi veri tipine uygun değerler alabildiği gibi bir de NULL değer alabilirler. NULL değeri sayısal olarak 0’dan ve karakter olarak ta boş karakterden(‘ ‘) farklıdır.
Mehmet
Mehmet

Mesaj Sayısı : 120
Kayıt tarihi : 20/05/08

http://www.kocbey.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz